Ga naar de inhoud

Verbouwing baan (update)

Na de laatste training in november zijn we direct gestart met het verbouwen van de baan. Bocht 1 en 2 zijn helemaal opnieuw aangelegd. De tweede bocht was altijd een soort van muur waar je tegenaan fietste. Door het naar achter te plaatsen van de eerste bocht wordt de tweede bocht makkelijk en veiliger om te rijden. Ook zijn de tussenliggende bulten aangepast en de laatste bult voor de eerste bocht. Zo zijn er weer nieuwe uitdagingen voor de rijders bijgekomen.

Helaas werkt het weer niet mee. Voor de kerst was er eerst regen en daarna vorst in de grond. Gelukkig is het nog wel gelukt om de bochten te bestraten met dank aan veel ouders die hebben geholpen op twee zaterdagen. De tweede bocht was vanwege de vorst nog een uitdaging. Helaas kwam na de vorst heel veel regen. En tot op heden blijft het kletsnat, waardoor we voorlopig de baan niet verder kunnen afmaken.

Nog meer klussen
De gralux-toplaag van de baan moet nog worden gewalst. Dat kan alleen als het een beetje droog is. Daarnaast moet de baan verder worden afgemaakt. Denk hierbij aan de ‘boarding’ in de bochten zodat rijders niet over de bocht van de heuvel kunnen vallen. Ook het insluiten van het gralux met de stenen ‘witte’ rand moet worden gedaan. Net zoals het bestraten van de oploop en de bovenkant van de heuvels en het weer aansluiten van de baan op de pumptrack. Allemaal klussen om te zorgen dat we de baan weer kunnen gebruiken voor trainingen en ook kunnen laten keuren door de KNWU. Ook moet het pad om de baan weer worden ‘teruggelegd’. Verder zal er nog een drainage en putten worden aangelegd om het regenwater makkelijk af te voeren en de baan dus droger te houden. Hiervoor zijn al voorbereidingen getroffen door twee buizen te maken die water afvoeren naar de sloot. Maar ook dit is door de regen vertraagd.

Oftewel, er is nog genoeg te doen. Komende zaterdagen hopen we de baan verder af te maken. Wil je helpen? Laat het weten via secretariaat@boscrossers.nl. De werkzaamheden kunnen alleen gedaan worden als de regengoden ons gunstig gezind zijn en ook de winter nog even wegblijft. Allemaal duimen dus voor droog weer!