Ga naar de inhoud

Erelid Robin van der Kolk

12-voudig Wereldkampioen

Robin van der Kolk

De buurjongen van Robin wilde hem meenemen naar een bmx baan. De moeder van Robin vond dat niet zo’n goed idee. Maar toen Robin zo hard begon te huilen gaf zijn moeder uiteindelijk toestemming. En zo maakte de 5-jarige Robin in 1995 zijn eerste meters op een bmx bij FCC Wijkeroog. In 1999 werd hij lid bij de Boscrossers in Heiloo.

Jaren van hard trainen volgden, maar altijd met veel plezier. “In mijn tienerjaren fietste ik niet vooraan mee voor de prijzen. Ik was klein voor mijn leeftijd en kon niet goed omgaan met presteren onder druk. Door plezier te houden tijdens het trainen bleef ik gaan.” aldus Robin.

Robin ondersteunt de Boscrossers

Ook na zijn sportcarrière draagt Robin een warm hart toe aan de Boscrossers. Als jij na een adviesgesprek een hypotheek afsluit, dan ontvangt de vereniging € 250,- voor verbetering van de baan en ook jij ontvangt een mooie korting!. Neem vrijblijvend contact op met Robin via 06 488 099 76.

“Wereldkampioen gaat altijd voor goud”

In 2002 behaalde Robin zijn eerste grote titel: Europees Kampioen in Duitsland (Esselback) op de cruiser in de leeftijdscategorie onder 12 jaar. De jaren die volgden waren lastig. “Ik had een aantal mislukkingen in finales op Nederlands- en Europese Kampioenschappen. Daarna begon ik als tiener aan een ontwikkelingsreis op gebied van mindset en relativeren. Hoe doen en denken de kampioenen in andere sporten en hoe kan ik dit toepassen op mijn eigen situatie?” vroeg Robin zich af. Dit resulteerde in nieuwe inzichten. “Ik leerde om mij als een ware kampioen te gedragen op- en om het “slagveld”, waarbij ik gerespecteerd werd door directe concurrenten en fysiek en mentaal in balans was op het juiste moment, ook op de moeilijke momenten.”

Eerste wereldtitel

Zware crash werd keerpunt

Internationaal record

Een jaar later stond hij opnieuw op het wereldkampioenschap en ging naar huis met beide titels. Ook in 2017 en 2018 werd hij dubbel wereldkampioen.

Na het behalen van zijn laatste wereldtitel in 2019 in Zolder (België) stopte hij met bmx’en. Daarmee wist hij een internationaal record neer te zetten door 12 keer achter elkaar wereldkampioen te worden. Tot op de dag van vandaag heeft niemand dat kunnen verbreken.

Erelid bij de Boscrossers

Tip voor volgende generatie

“Een van de belangrijkste lessen die ik heb meegenomen uit mijn sportcarrière is hoe je zichtbaar kalm kunt blijven in extreem stressvolle situaties wanneer anderen zichtbare stress ervaren. Maar ook hoe je mentale veerkracht kunt gebruiken om jezelf terug te vechten naar de top.” stelt Robin.

Of hij een tip heeft voor de jonge generatie? “Plezier. Dat is het allerbelangrijkste. Kinderen starten steeds jonger bij een sportschool voor intensieve krachttraining. Maar doen wat je leuk vindt en lekker fietsen en een keer wedstrijd niet doen, brengt je soms ook verder.” besluit erelid Robin.

DE ROBIN VAN NU

Het leven na een sportcarrière

Robin van der Kolk is tegenwoordig Zelfstandig Hypotheekadviseur bij NBG. De winnaarsmentaliteit die Robin heeft meegenomen vanuit jarenlange topsport zorgt ervoor dat hij in alle Hypotheektrajecten naar het beste resultaat wordt gestreefd. Dit wordt gedaan door de communicatielijnen zéér kort te houden via een WhatsApp groep, altijd proactief aan te geven wat de huidige status is binnen het traject én de nazorg uitstekend te regelen waardoor je je leven lang zorgeloos kunt wonen.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn m.b.t. het kopen-, verbouwen-, verhuren– of overwaarde opnemen van je woning? Neem dan contact met Robin op via onderstaande knop.


Robin draagt de vereniging nog steeds een warm hart toe. Bij elk adviesgesprek via de Boscrossers krijgt de vereniging een kleine bijdrage à € 250,- voor het baanonderhoud als er een hypotheek afgesloten wordt.

SPORTCARRIERE VAN ROBIN VAN DER KOLK

12 wereldtitels en meer