Ga naar de inhoud

Introductie training

Is bmx een sport voor jou?

Probeer het uit!

Om je eerste rondjes op de bmx baan te maken, start je met vier introductie trainingen. Je kunt dan ontdekken of je het echt leuk vindt! Je leert hoe je op de fiets moet staan. Maar ook hoe het is om over een heuvel en door de bocht te rijden en hoe je aan het starthek moet starten. Ook leer je de regels op en rond de baan.

Na deze introductie trainingen zal de trainer samen met jou (en je ouders) bepalen of je klaar bent voor groep 1. Op dat moment bieden wij je een lidmaatschap aan en ga je verder trainen in groep 1. Samen met een kleine groep andere starters is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en uitleg. Mocht je nog niet klaar zijn voor groep 1, dan mag je extra introductie trainingen doen.

Heb je al bmx ervaring (via andere club) of heb je veel mountainbike wedstrijd ervaring? Dan kan er in overleg met de trainers besloten worden dat je aansluit bij een andere groep. Neem hiervoor contact op met de club.

Vanaf welke leeftijd?

Voor de introductie trainingen moet je minimum 6 jaar zijn. Dit is ook afhankelijk van de fysieke kracht en motoriek. Bij ongeschiktheid kan de vereniging verdere deelname weigeren (de trainer beslist).

Wat kost het?

De eerste introductie training is gratis en is om kennis te maken met de bmx-sport. Voor het begin van de tweede training betaal je € 15,00 per bank voor de resterende drie introductie trainingen; dit is inclusief de huur van fiets, helm en handschoenen. Ben je volgens de trainer na de vier introductie trainingen klaar voor groep 1? Dan kun je lid worden. Nog niet helemaal klaar? Dan mag je in overleg nog een serie introductie trainingen volgen.

Wat heb je nodig?

Verplichte kleding: dichte schoenen met goede grip, een sweater/trui/jas met lange mouwen en een stevige spijkerbroek zonder gaten en met smalle broekspijpen (geen trainings-/joggingsbroek). Helmen en handschoenen kun je van de club lenen tijdens de introductie trainingen. Net zoals de bmx fietsen.

Een ouder of begeleider moet altijd aanwezig zijn tijdens de training voor het geval er iets gebeurt. Dit is niet alleen bij de introductie trainingen, maar ook later bij alle trainingen totdat de rijder 16 jaar is.

De regels

Als je mee doet met de trainingen, volg je deze regels op.

Aanmelden introductie training

De serie van vier introductie trainingen worden regelmatig gegeven gedurende het seizoen. Deze trainingen zijn op woensdagavond van 18.00 tot 18.45 uur. De groepen zijn niet groot, zodat er persoonlijke aandacht is voor alle startende rijders. 

Na aanmelden ontvang je een bevestiging en kom je op de wachtlijst. Zodra de startdatum van de nieuwe serie introductie trainingen bekend is, krijg je bericht met meer informatie. Zie je er toch vanaf? Laat het even weten. De volgende rijder op de lijst wordt dan uitgenodigd. Wil je weten hoe lang de wachtlijst is? Neem dan contact op via secretariaat@boscrossers.nl.

BMX-EN IS LEUK!

Ben je enthousiast geworden?

Klaar met de introductie trainingen?

Heb je de introductie trainingen voltooid en geeft de trainer aan dat je klaar bent voor groep 1? Dan ontvang je na de laatste training van de ledenadministratie het inschrijfformulier om lid te worden van de Boscrossers. Je kunt de formulieren ook invullen via deze website. Na het invullen van het formulier word je ingeschreven bij de club en ook aangemeld bij de KNWU.

Let op! Zorg dat je de inschrijving ruim voor de reguliere training gedaan hebt en de bevestigingsmail van de KNWU hebt ontvangen. Je mag anders niet deelnemen aan de reguliere trainingen.

Materiaal huren

Tijdens de introductie trainingen mag je een helm en fiets lenen van de club. Als je doorstroomt naar de reguliere trainingen, is de bedoeling dat je zelf een fiets, helm, handschoenen en verdere cross-uitrusting aanschaft. Tot die tijd kunnen een fiets en helm nog worden geleend. Hier wordt een kleine vergoeding voor gevraagd. Per training is dit voor de fiets € 3,00 en voor de helm € 2,00.

Weet je niet welke bmx-fiets (en overige uitrusting) nodig is en waar je dit kunt kopen? Vraag advies aan de trainer en/of informeer bij andere rijders (ouders) naar hun ervaringen. Je kunt spullen nieuw of tweedehands kopen. In de kantine verkopen leden soms ook hun bmx-spullen. Meer informatie over een bmx-fiets.

BMX IS EEN BUITENSPORT

Gaat de training altijd door?

BMX is een buitensport en gaat altijd door. Maar soms is de baan niet berijdbaar door regen of harde wind. Ook kan de trainer verhinderd zijn. Controleer daarom altijd het ‘stoplicht’ op de startpagina vlak voordat je naar de baan komt.