Ga naar de inhoud

Kampioen van Noord-Holland

Op zaterdag 4 november is BMX vereniging De Boscrossers kampioen van Noord-Holland geworden. Na 4 wedstrijden bij verschillende verenigingen, was de laatste wedstrijd in Langedijk. Tijdens deze wedstrijd verschenen maar liefst 27 Boscrossers aan de start.

Dankzij de goede resultaten van alle Boscrossers in de gehele competitie, is met slechts 2 punten verschil gewonnen van UWTC Uithoorn die tweede werd. Het was daarom een grote verrassing dat de Boscrossers met de grootste bokaal naar huis ging.

Meer kampioenen
Niet alleen de vereniging is kampioen geworden, ook heeft de vereniging er vier Noord-Holland kampioenen bij. De jongste is Max Schram (Boys -6). Hij ging weer als een speer en wist iedereen voor te blijven. Roan Hink (Boys 11) wist met zijn mooie techniek ook tijdens de laatste wedstrijd vooraan te rijden. Yannick van Veen (Boys 12) ging tijdens alle wedstrijden als eerste de finish over. En is daarmee een terechte kampioen in zijn leeftijdsklasse. Sven van Veen (Boys 14) had de laatste wedstrijd wat concurrentie van de lokale favoriet, maar wist in de finale te winnen. En dat betekende genoeg punten om overall kampioen te worden. Naast deze vier kampioenen kregen nog meer Boscrossers een beker.

FCC de Boscrossers met de grootste bokaal.
Max Schram (Boys -6) op het hoogste treetje.
Roan Hink (Boys 11) Noord-Hollands Kampioen.

De volgende dag werd er nog een wedstrijd gereden. Dit was in Velsen-Noord tijdens de laatste wedstrijd in de BMX-West Competitie. De BMX vereniging is 7e geworden van West-Nederland. Ook een hele mooie prestatie voor de club.

Lichtjesavond
Afgelopen zaterdag was voor alle leden de afsluiting van het seizoen. Dit werd gevierd met lichtjesavond. Rijders hadden hun fiets versierd met lichtjes en reden in het donker rondjes over de baan. Op deze speciale avond stond het bestuur even stil bij afgelopen seizoen: trainers werden bedankt voor hun inzet, kampioenen werden in het zonnetje gezet en één Boscrosser werd speciaal genoemd. Dat bmx een sport is voor alle leeftijden heeft Bob van Westerop dit jaar laten zien. In de klasse cruisers is Bob 2e van Nederland geworden (leeftijdsklasse 45+), 6e van Europa (leeftijdsklasse 50+) en 2e tijdens het WK in Glasgow (leeftijdsklasse 50+). Een absolute topprestatie!

Als laatste werd de clubkampioen bekend gemaakt. Yannick van Veen had tijdens de clubwedstrijden de meeste punten verzameld en kreeg de grootste beker uitgereikt.

Lichtjesavond: met lichtjes versierde bmx fietsen over de baan.