Stuurbordnummer

Om deel te nemen aan BMX wedstrijden dien je in bezit te zijn van een BMX stuurbordnummer. Je BMX stuurbordnummer dien je elk jaar opnieuw aan te vragen bij de KNWU. Dit is mogelijk vanaf 1 januari van het nieuwe jaar. Over het algemeen krijg je ieder jaar hetzelfde nummer toegewezen. Bij wedstrijden rijdt je met dit stuurbordnummer en ben je hierdoor herkenbaar voor de jury maar ook voor de commentator bij de wedstrijd. 

Zie in het stappenplan hieronder hoe je zelf een stuurbordnummer kunt aanvragen! 

Iedere Boscrossers heeft een basislidmaatschap bij de KNWU. Mocht je de inloggegevens niet meer weten neem dan contact op met onze ledenadministratie voor hulp met de gebruikersnaam. 

Stap 1. Je logt in op mijnknwu.knwu.nl

Stap 2. In het linker menu klik je op Mijn account en kiest vervolgens voor 'Profiel'. In dit rennersprofiel is er een overzicht met disciplines met daarbij een optie om deze toe te voegen of eventueel te wijzigen.

Stap 3. In het rennersprofiel voeg je BMX Racing toe indien deze er nog staat en sla je deze keuze op. Hierdoor komt in het menu extra optie's voor: ‘Chips' en 'Stuurborden’.

Stap 4. Klik nu op stuurborden en vervolgens op 'Stuurbord toevoegen'.

Stap 5. Kies de betreffende club (FCC de Boscrossers)

Stap 6. Kies de betreffende categorie. Hierbij is er keuze tussen 20 en 24 inch. De standaard keuze betreft 20 inch. De 24 inch betreffen speciale cruiser fietsen. 

Stap 7. Klik op opslaan. Je stuurnummerbord is nu aangevraagd. Het duurt enkele dagen voor het nummer wordt toegekend.

Stap 8. Nadat het stuurbordnummer is toegekend kun je zelf een een stuurbord/zijbord aanschaffen en hier het stuurbordnummer op aanbrengen. Op internet zijn ook bedrijven te vinden die stickers maken die je kunt aanbrengen op bepaalde merken stuurborden. In de regelementen is een artikel te vinden met daarin de eisen voor een stuur bord (www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/reglementen-bmx). Bij het rijden van NHC en BWC ben je vrij in de kleurstelling zolang deze maar goed leesbaar is. 

Vroeger kreeg iedereen een basispas thuis gestuurd die gebruikt kon worden bij de inschrijving bij wedstrijden. Tegenwoordig is dat niet meer zo. In MijnKNWU kun je een digitale pas vinden die, bij wedstrijden, moet worden gebruikt om te laten scannen. Op de mobiele site vind je deze terug via het menu en het selecteren van je naam. Dit levert een barcode/qrcode op die gebruikt kan worden voor inschrijving bij een wedstrijd. Bij de gewone site betreft dit het poppetje in de rechter bovenhoek. Mocht je dit allemaal lastig vinden dan kun je de pas ook uitprinten en deze print vervolgens gebruiken bij inschrijving.