Competities

Er zijn twee BMX websites waar informatie is te vinden over wedstrijden. Dit zijn:
BMX West (www.bmxwest.nl)
BMX Nederland (www.bmxnederland.nl)

Op deze sites is informatie te vinden over diverse competities; hoe in te schrijven; klassementen. Hierbij vind je op de West site informatie over onze regionale wedstrijden namelijk de NHC en BWC. De Nederland site bevat informatie over nationale races. Hier vind je ook op wedstrijddagen digitale wedstrijdlijsten (ook voor NHC/BWC). Deze vind je terug op de BMX Nederlands site via het menu (wedstrijden - lijsten) (https://www.bmxnederland.nl/toon_lijsten).

Kalender

Er zijn gedurende het jaar diverse BMX competities. Al deze wedstrijden worden opgenomen in de BMX kalender. Via de filters en print optie kun je een mooi overzicht maken van de wedstrijden die je van plan bent te fietsen: Kalender BMX_West

Ook de KNWU kent nog een kalender: KNWU / KNWU Wedstrijd kalender

Wedstrijden

Er zijn competities/wedstrijden op alle niveau's. Voor het NK/EK/WK zul je jezelf moeten kwalificeren. Aan alle andere wedstrijden kun je gewoon deelnemen naargelang je niveau/ambitie en de tijd die je er in wilt steken. Wel zijn er extra eisen/kosten voor de landelijke wedstrijden. Hier kun je daar meer over lezen. Op onze site vind je ook een verhaal over hoe zo'n wedstrijddag er uit ziet en hieronder vind je een overzicht van de wedstrijden met een kleine uitleg en de onderlinge verschillen.

Clubwedstrijden
Noord-Holland Cup
BMX-West competitie
Topcompetitie
3Nations
NKC (Nationaal Kampioenschap Clubs)
NK/EK/WK

Regels en reglementen

Iedere sport heeft zijn regels. Zo ook BMX. Tijdens een wedstrijd zul je hier aan moeten voldoen. De regels gaan over het verloop van de wedstrijden; puntentellingen. De regels waaraan onze baan moet voldoen. Eisen aan je fiets en je kleding. De regels voor de kleuren van nummerborden. Kortom te veel om op te noemen. Via onderstaande site van de KNWU vind je alle reglementen die in gebruik zijn.

Reglementen BMX