Proeflessen

Enthousiast geworden voor het BMX-en en wil je het zelf ook eens ervaren? Welkom!

Voordat je bij ons lid kunt worden bieden wij eerst 4 proeflessen (trainingen) aan. Deze proeflessen zijn bedoeld om je de eerste stappen op de bmx baan aan te leren. En je kunt kijken of je het echt leuk vindt! Je leert de regels op en rond de baan. Hoe je omgaat met het materiaal. Je leert te starten aan het starthek boven op de startheuvel. Na deze proeflessen zal onze trainer samen met jou (en je ouders) bepalen of je klaar bent voor groep 1. Op dat moment bieden wij je een lidmaatschap aan en ga je verder trainen in groep 1. Samen met een kleine groep andere starters kun jij en je ouders op een rustige manier ongedwongen kennis maken met deze sport en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en uitleg. 

Indien je al over bmx ervaring (andere club) of over veel moutainbike wedstrijd ervaring beschikt dan kan er in overleg met de trainers van bovenstaand worden afgeweken en wordt er op individuele basis bepaald in welke groep je kunt aansluiten. Neem hiervoor contact op met de club.

Wat heb je nodig voor de proeflessen

Wij hebben de beschikking over diverse bmx fietsen. Deze kun je gebruiken tijdens de proeflessen. Verder hebben wij helmen en handschoenen beschikbaar voor je. Waar je wel zelf voor moet zorgen is een stevige spijkerbroek zonder gaten (geen trainings-/joggingsbroek want die zijn te dun). Zorg dat de pijpen niet te wijd zijn anders komt deze tussen de ketting! Verder een sweater/trui/jas met lange mouwen. Als laatste moet je ook zorgen voor dichte schoenen met goede grip.
Zonder deze uitrusting mag je niet deelnemen aan de training! Dit lijkt streng maar met fietscross valt er af en toe wel eens iemand en met de juiste beschermende kleding zijn dan de gevolgen beperkt. We verwachten daarom ook dat er een ouder meekomt en aanwezig blijft tijdens de training voor het geval er iets gebeurt. Dit is niet alleen bij de proeflessen het geval maar ook later bij alle trainingen. Dit tot de rijder de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt. 

Leeftijd

Voor deelname aan onze proeflessen hanteren we een minimum leeftijd van 6 jaar; dit is mede afhankelijk van de fysieke kracht en motoriek.
De vereniging behoudt zich het recht voor om bij ongeschiktheid verdere deelname te weigeren (de trainer beslist).

Wat kost het

De eerste proefles is gratis en dient ter kennismaking met onze sport. Voor het begin van de tweede proeftraining dient men € 20,00 over te maken naar de club voor de resterende proeflessen; dit is inclusief de huur van fiets, helm en handschoenen. Als na deze vier proeftrainingen de rijder en ouders nog steeds enthousiast zijn en de trainer aangeeft dat je klaar bent voor groep 1 bieden wij je een lidmaatschap aan. Eventueel kan er ook, in overleg, worden besloten om nog een serie proeflessen te volgen in de beginnersgroep als je nog niet helemaal klaar bent voor groep 1.

Inschrijven proeflessen

De serie van 4 proeflessen worden regelmatig gegeven gedurende het seizoen. Dit zal normaliter op een woensdagavond van 18.00 tot 18.45 zijn. Wij proberen de groepen niet te groot te maken. Je kunt je hier online aanmelden voor de proeflessen. Op het moment dat je dit doet kom je op de wachtlijst. Zodra er weer een serie van proeflessen van start gaan zal deze worden gevuld met rijders van deze lijst. Dit op basis van het moment van inschrijven. Zodra de startdatum van de nieuwe serie proeflessen bekend is ontvangt u dan een mail met verdere informatie over de proefles. Mocht het op dat moment niet uitkomen laat dit vooral weten zodat wij een andere rijder kunnen uitnodigen. Het kan gebeuren dat er zoveel aanmeldingen zijn dat je een extra ronde moet wachten. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging. Je kunt altijd contact met ons opnemen om een indicatie te kijgen van het aantal rijders op de wachtlijst.

Stoplicht

Fietsen doen wij buiten op de baan. En het kan gebeuren dat de baan door regen niet berijdbaar is. Of er staat te veel wind waardoor het gevaarlijk wordt. Maar ook de trainer kan bijvoorbeeld verhinderd zijn en het lukt niet om vervanging te regelen. Om aan te geven of een les wel of niet doorgaat gebruiken wij het stoplicht op de site. Controleer deze voor vertrek want ook een proefles kan wel eens niet doorgaan.

Lid worden na de proeflessen

Je hebt de proeflessen voltooid. Jullie zijn nog steeds enthousiast en de trainer geeft aan dat de rijder klaar is voor groep 1. Na deze laatste proefles ontvang je dan van de ledenadministratie inschrijfformulieren om lid te worden van de Boscrossers. Zodra deze zijn geretourneerd word je ingeschreven bij onze vereniging en ook door ons aangemeld bij de KNWU. Doe dit zo snel mogelijk want je mag niet deelnemen aan de reguliere trainingen zolang je nog niet bent ingeschreven (bij de KNWU)! De KNWU stuurt je een welkomstmail waarna je officieel KNWU lid bent. Dit is voldoende om te trainen. Om wedstrijden te mogen rijden is het noodzakelijk om zelf een startlicentie aan te schaffen bij de KNWU.
Verder ontvang je een factuur van de penningmeester. Zie verder de informatie bij lidmaatschap.

Leen materiaal

Je bent na de proeflessen lid geworden, maar kunt nog een tijdje helm en fiets lenen van de club. Het is wel de bedoeling dat je gaat kijken voor een eigen fiets, helm, handschoenen en verdere cross-uitrusting. Tot die tijd kunnen een fiets en helm nog worden geleend. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd waarmee wij de fietsen kunnen onderhouden. Huur fiets bedraagt € 3,00 en de huur van een helm is € 2,00 per training.
Vraag voor het aanschaffen van een bmx (en overige uitrusting) advies aan de trainer (maat van de fiets is heel belangrijk) en/of informeer bij andere rijders (ouders) naar hun ervaringen. Spullen kun nieuw worden aangeschaft maar ook tweedehands is er veel te vinden. In de kantine verkopen leden soms ook hun (te klein geworden) spullen. Klik hier voor meer informatie over een BMX fiets.