Lidmaatschap

Een lidmaatschap bij de Boscrossers is geldig voor een kalenderjaar. Deze periode loopt van 1 januari tot en met 31 december en volgt het contributiejaar bij de knwu (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Het lidmaatschap bij de Boscrossers zorgt er voor dat je deel kunt nemen aan onze trainingen en andere activiteiten. Ieder lid van onze club melden wij aan bij de knwu en beschikt dan automatisch over een kwnu-lidmaatschap. De kosten hiervan worden betaald vanuit het lidmaatschap en dit bedrag dragen wij vervolgens weer af aan de knwu.

Hierna dient op persoonlijke titel een startlicentie (vanaf 10 euro) of een duurdere nationale-licentie te worden aangeschaft via de knwu om wedstrijden (ook clubwedstrijden) te mogen rijden. De startlicentie is voldoende om regionale wedstrijden te mogen rijden en is de keuze als je net start. Als je later meer wilt (nationale- en internationale wedstrijden) dan is een nationale-licentie noodzakelijk.

Na ontvangst van het inschrijfformulier en eventueel het machtigingsformulier zal onze ledenadministratie je aanmelden bij de knwu en zal de penningmeester een factuur sturen voor de contributie, het knwu-lidmaatschap en de borg. Indien de aanmelding na de zomervakantie plaats vindt zal de contributie en borg pro rato zijn. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en kan worden beëindigd door een e-mail te sturen naar de ledenadministratie van de Boscrossers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De opzegging dient uiterlijk 1 december, voorafgaand aan het jaar waarin het lidmaatschap wordt beëindigd, zijn ontvangen. Na bevestiging door knwu is het lidmaatschap dan definitief beëindigd. Er vind geen restitutie plaats voor het huidige seizoen.

Begin december krijgen alle leden een factuur voor het lidmaatschap voor het komende seizoen. Deze wordt verstuurd via de mail naar het bij ons bekende mailadres. Deze factuur dient voor 31 december te worden voldaan. Hierna kunnen extra administratiekosten in rekening worden gebracht. Deze deadline is noodzakelijk omdat wij voor al onze leden die per 1 januari bij de knwu zijn geregistreerd een afdracht moeten doen en dus kosten maken.

Voor het contributiejaar 2022 gelden de volgende bedragen:

Contributie (1e gezinslid) € 76,00
Lidmaatschap KNWU € 12,00
Borg per gezin € 100,00


Het totale bedrag per jaar betreft dus € 188,00. Hierbij komt dus nog minimaal een zelf aan te schaffen startlicentie voor het rijden van wedstrijden.
Waarbij de borg dus weer kan worden terug verdiend. Meer informatie over de borgregeling vind je hier terug.

Voor fietsende families hanteren wij een kortingsregeling en betaal je een lager contributiedeel vanaf een tweede gezinslid (wonend op hetzelfde adres). Ieder gezinslid betaald ook voor het basislidmaatschap.

Contributie 2e gezinslid € 58,50
Contributie 3e+ gezinslid € 48,50


Voor de factuur en ook overige club communicatie gebruiken wij het e-mail adres doorgegeven bij inschrijving. Mocht deze niet meer actueel zijn, zorg dan dat je dit kenbaar maakt bij de ledenadministratie zodat wij dit in ons systeem kunnen aanpassen. Bij de KNWU (lidmaatschap&licenties) dien je dit zelf in MijnKNWU aan te passen.