Afsluiting seizoen met een nieuwe clubkampioen

Op zaterdag 16 november was het zover. De slotronde van ons Clubkampioenschap. Wie mag zich de clubkampioen van de Boscrossers noemen voor het jaar 2019. Een week nadat een ieder heeft kunnen vlammen op onze eigen baan bij de laatste Noord-Holland Cup. De opkomst bij deze laatste wedstrijd was wat lager dan de vorige keren. Jammer want er waren mooie herinneringsbekers aanwezig voor een ieder. Uiteindelijk hebben 47 verschillende rijders minimaal één wedstrijd meegedaan.

Maar eerst terug naar de week ervoor. Op 10 november was er dan eindelijk weer een wedstrijd op onze baan. Zoals een ieder weet waren we uitgeloot voor de BMX West Competitie maar hadden we met deze afsluitende wedstrijd toch een mooi slot weten binnen te halen. Met een dubbele competitie (regulier en open-klasse) en aansluitend een prijsuitreiking duurt deze laatste wedstrijd dan ook een hele dag. Door vele vrijwilligers binnen de club is er, achter de schermen, hard gewerkt om alles rond te krijgen. Het meest in het oog springende was dan ook een mooie podium naast onze fietsencontainer. Ook zijn er veel vrijwilligers betrokken van buiten onze club (bijvoorbeeld baco of lijnjury). Namens de club en de rijders willen wij een ieder bedanken voor de hulp om van deze dag een succes te maken. Hopelijk kunnen we ook volgend seizoen weer op een ieder rekenen.

Een succes was het wat mij betreft zeker. Na een hele week van zeer slecht weer was er op eens die zon. En onder die strak blauwe lucht was het natuurlijk lekker racen en voor de ouders genieten van mooie wedstrijden. Mooi volgens schema konden rond 16.00 de prijzen worden uitgedeeld aan alle deelnemers voor zowel de reguliere competitie als de open-klasse competitie. Ook waren er bekers voor de clubs en bedankte wij Piet Ende nogmaals voor zijn jaren lange inzet langs de baan.

Een week later was dan ook de afsluiting op onze club van de clubkampioenschappen. De zesde race!. Best veel. Maar door te racen leer je. Hard fietsen tegen clubgenoten die ongeveer net zo snel zijn. De beginners leren hoe het in een wedstrijd werkt. En de ouders kunnen zich verdiepen in startlijsten of zelfs eens met een vlag of potlood langs de baan te staan als official.
Met 22 rijders gingen we deze laatste race van start. Met slechts 5 moto's ging het lekker snel. Na afloop snel de uitslag bepalen. De 6e race toevoegen en eventueel nog een slechtste resultaat schrappen. Ondertussen was op het podium Ramon al begonnen met het benoemen van bijzondere prestaties en het bedanken van alle vrijwilligers betrokken binnen de club. En dat zijn er velen. De belangrijkste staan uiteraard wekelijks langs de baan om onze kinderen te trainen.

Rob, Peter, Norman, Bob, Alfons bedankt voor weer een jaar van training op de maandag, dinsdag en donderdag.
Ook Jordi, Milou en Ties bedankt voor hulp bij de startersgroepen.

Iemand die we zeker niet moeten vergeten is Wim. Bijna dagelijks op de club te vinden. Stroomt de baan over dan is hij met pompen in de weer. Moet het hek open voor een gaslevering of wat anders. Hij is er. Hartstikke bedankt. Gelukkig heeft hij tegenwoordig veel hulp van onze mannen van de baan Richard en Foppe. Ook jullie bedankt. Het hele jaar was Wim druk bezig in het juryhok met zijn 'project'. Bij de landelijke wedstrijden kregen wij vaak het verzoek om even langs een kraam te lopen en voor hem te vragen naar oude tandwielen. En zo werden deze in Klazienaveen, Venlo of een andere uithoek gescoord. Plaatjes moesten er komen. En ook veel tandwielboutjes.

Het resultaat stond bij deze laatste afsluitende clubkampioenschap uitgestald. Iedere rijder kreeg een mooie, zelf gemaakte, unieke, tandwiel beker. Erg mooi al zeg ik het zelf. En voor de nummers 1, 2 en 3 was er ook nog een reguliere beker. De uitslag is als volgt:

1. Senne van Wetering
2. Olivier Niezen
3. Tijs Molenaar / Tim van der Ven

Gefeliciteerd. Uiteraard gaan we volgend jaar gewoon weer op zoek naar de clubkampioen van 2020. Maar vooralsnog is Senne onze clubkampioen van 2019.

De uitslag van wedstrijd 6 en de einduitslag zijn weer bijgewerkt en zijn te vinden in het menu wedstrijden.

Als iemand nog een mooie foto heeft voor de erepagina dan ontvang ik deze graag.