50 BMX'ende voetballers

Onze club was benaderd door onze buren, De Foresters, voor het verzorgen van een clinic tijdens hun driedaagse jeugdkamp. Dit betreft dus de voetbalclub naast ons op het Sportpark 't Vennewater. Trainer Rob was bereid om de clinic te verzorgen. Verder waren er enkele ouders aanwezig om Rob te ondersteunen en enthousiaste Boscrossers om de uitleg van Rob te vertalen naar een stukje praktijk. Ook Rob zijn familie was aanwezig. Top allemaal!!

De clinic was verdeeld in 3 groepen. De jo7, jo8 en jo9. Voor de niet voetballers. Dit staat voor jeugd onder 7, 8 en 9. De eerste groep ging van start van 19.00 tot 20.00. De laatste groep fietste van 21.00 tot 22.00. Met groepen van boven de 15 rijders, begeleiders en zelfs enkele enthousiaste ouders die ook een rondje mee fietste op een cruiser was het ieder uur een flinke drukte op onze baan.

De clinic ging van start met wat oefeningen over de nieuwe blokken (met dank aan Wim), vervolgens een stukje over de eerste heuvel. Als laatste werd een deel van de baan gefietst met als toetje de hele baan. Met hier en daar een kleine valpartij (zo'n heuvel is toch hoog) was het een leuke avond. Met lekker zomers weer was het genieten. We zijn blij dat we veel jeugd uit de buurt van onze club kunnen hebben laten kennis maken met BMX.

Bij deze wil ik een ieder die heeft meegeholpen bedanken. Niet alleen op de avond zelf maar ook in de periode vooraf met het in orde maken van onze bmx fietsen. Dit ook namens de organisatie van het Foresters jeugdkamp.