Baanonderhouddag

Afgelopen zaterdag 18 mei was er weer baanonderhoud. Deze dag zijn er diverse klussen opgepakt door de aanwezige ouders. Wim had ons weer van een mooie lijst met taken voorzien die we probeerden af te ronden. Daarnaast was het ook de dag dat we verder zijn gegaan met onderhoud aan de toplaag van de baan. Dit is een flinke klus maar wel zeer noodzakelijk.

Met een graafmachine wordt de baan opengetrokken waarna er nieuw gralux wordt vermengd met de bestaande laag en de heuvels weer in model worden gebracht. Wat rest is de zware klus van het aantrillen van deze nieuw laag tot een harde toplaag. Zoals op onderstaande foto te zien is betreft dit het trekken en duwen van een trilplaat in mooie rechten lijnen over de baan. Het spreekt voor zich dat dit een zware klus is.

Twee weken eerder waren reeds het eerste stuk en het stuk voor de kantine voorzien van een nieuwe laag gralux. Deze zaterdag zijn de twee laatste rechte stukken gedaan. Het eerste deel hiervan is ook aangetrild. Alleen is het de aanwezige ouders niet gelukt om ook het laatste stuk (voor de finish) aan te trillen. Na een zware dag was de puf op en waren er ook andere verplichtingen. Het gevolg is dus dat de baan voor komende maandag nog niet helemaal te berijden is. Dit is bekend bij de trainers die hier rekening mee zullen houden. Enkele ouders zullen proberen om dit laatste stuk maandag avond af te trillen zodat ook dit deel gereed is. Helaas zal dit dan in de avond tijdens de training moeten gebeuren met dus het nodige geluidsoverlast.

De volgende klusdag staat voor zaterdag 6 juli op de agenda. Wij hopen dan op een grotere opkomst. Alleen samen (wij zijn immers een vereniging) kunnen wij de baan en gebouwen in een goede staat houden zodat onze kinderen maximaal kunnen genieten van hun sport.