Eerste clubwedstrijd van 2019

Donderdag 16 mei was het zover. De eerste wedstrijd voor het clubkampioenschap 2019. Er waren totaal 31 rijders aanwezig om er een spannende strijd van te maken. Aangemoedigd door een flinke groep ouders en familieleden. Helemaal top. Tussen de manches en de finale ronde werden de rijders nog getrakteerd op wat chips en limonade want van racen wordt je moe maar krijg je ook dorst en honger!

Maar voor het allemaal zover was moest er natuurlijk wel worden ingeschreven in het juryhok. En omdat de clubkampioenschapen ook bedoeld zijn om rijders en ouders kennis te laten maken met de gang van zaken rondom een wedstrijd werden er vrijwilligers gevraagd voor de vrijwilligersrollen die ook bij officiƫle wedstrijden bestaan. En dus waren er drie vrijwilligers die de lijnjury vormden en de volgorde van aankomst van de rijders noteren. Enthousiaste niet rijdende broertjes en zusjes brachten deze papiertjes weer naar het juryhok waar deze weer konden worden verwerkt. Langs de baan stonden vrijwilligers met de bekende gele en groene vlaggen. Baancommissarissen dus die aangeven of er gestart kan worden en ook of er geen onregelmatige zaken gebeuren in de wedstrijd. En uiteraard waren er vrijwilligers actief in het park fermee en op de startheuvel. Staat de rijder in de goede rij! Kan er worden gestart. Op de achtergrond maar ook belangrijk is Jacob die de kantine regelt. Ondankbaar want je krijgt weinig mee van wat er op de baan gebeurt. Erg goed dat we dit zo met zijn allen goed hebben kunnen laten verlopen.

Maar terug naar de actie! Vooraf was er al een inschatting gemaakt van de sterkte van alle Boscrossers. Voor groep 1 en 2 is er uiteraard dankbaar gebruik gemaakt van de snelste rondetijden van het maandelijkse tijdrijden bij trainer Rob op de maandag. De aanwezige rijders zijn vervolgens verdeeld in kleine groepen die qua rondetijd zoveel mogelijk aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn. Helaas maakte ondergetekende weer de fout dat er enkele dubbele bordnummers bestaan. Zowel Fay als Milou hebben bijvoorbeeld het nummer 401 en dat vindt de Excel sheet niet zo leuk. Gelukkig waren de mensen in het Park Fermee attent en was dit weer snel opgelost. Ons nieuwste lid, Jorrit, een ervaren mountainbiker maar beginnend bmx'er vloog over de baan en boekt dus veel progressie in de paar trainingen die hij tot heden volgde. Als beloning zullen we het hem zeker de volgende keer wat moeilijker gaan maken!

Net als bij een echte wedstrijd werden de lijsten opgehangen aan het hek en waren de ouders al snel in de weer met plakband om de startposities voor hun kind inzichtelijk te maken. Er waren 8 groepen gevormd met rijders die ieder 3 manches reden. Nadat het voor iedereen duidelijk was tegen wie hij/zij mocht racen kon de groene vlag voor de eerste keer omhoog om moto 1 van start te laten gaan. Afsluitend was er voor iedereen nog de finale ronde waarbij het resultaat uit de manches bepaalde wie er als eerste een plek aan het starthek mocht kiezen. Net iets na 20.00 waren de finalerondes gereden.

Op de site heb ik een stukje ingeruimd waar ik de uitslagen en stand zal gaan bij houden. Kijk hiervoor in het menu Wedstrijden en dan het submenu Clubkampioenschap.

Donderdag 20 juni gaan we verder met de tweede race. En dan vlak voor de zomervakantie volgt de derde race op 4 juli.