Noord-Holland Cup in Uithoorn

Afgelopen zondag 5 mei was het dan zover. De tweede Noord-Holland Cup in Uithoorn. Totaal waren er 172 rijders aanwezig waarvan 26 Boscrossers. Hieronder waren enkele rijders die hun eerste wedstrijd reden. Spannend! Foppe en Reinier hadden in totaal drie tenten meegenomen naar Uithoorn en waren extra vroeg bij de baan om ze op een mooie plek neer te kunnen zetten. Dat laatste was goed gelukt want we stonden lekker in de zon en de tenten hielden de wind goed tegen. En we hadden ook nog een mooi uitzicht op het laatste stuk van de baan. Goed gedaan mannen! 

Om 10.00 ging het park fermee officieel open en begon het inrijden op de baan. Spannend op zo'n andere baan met een 5 meter hoge startheuvel. Gelukkig was er een uur de tijd om te wennen aan de baan, de startheuvel en het starthek. Ondertussen konden de ouders in de kantine hun kind inschrijven door de barcode van de basispas te laten scannen. Hierna was het wachten op de startlijsten. Altijd spannend. Met wie rijd ik in een manche. Of hoe werkt dat allemaal. Wanneer start het. Gelukkig was er voldoende hulp beschikbaar en wisten alle rijders uiteindelijk waar ze moesten staan en welke startplekken ze aan het hek hadden. Op de site van bmxnederland vind je de lijsten van deze wedstrijd waar al deze informatie is terug is te vinden.

Vervolgens konden Sam, Jurre, Chiel, Yannick, Luca, Thijs, Senne, Sven, Tijs, Bart, Tymo, Jayden, Lucas, Mats, Stijn, Joep, Brent, Misha, Callum, Quinten, Ties, Flint, Tim, Mika, Stef en Romy van start. Een ieder fietste 3 manches (race) en eventueel een herkansing. Gelukkig haalde de meeste de halve finales om zich vervolgens te plaatsen voor de a-finale of de b-finale. En zoals altijd in een wedstrijd zie je blije gezichten en soms teleurgestelde gezichten. Mooi om te zien was hoe Jurre, bij de tenten, in euforie terugkwam na zijn winst in de b finale. Niet gek zo op je eerste wedstrijd. En achter hem aan kwam Yannick ook helemaal blij met zijn 2e plaats achter Jurre. Samen vierde ze een mooi feestje.

Mooi op tijd, rond 14.00, konden de tenten worden ingepakt en was deze tweede Noord-Holland Cup weer voorbij. De uitslagen van deze wedstrijd vind je hier. Het voorlopige klassement na de eerste twee wedstrijden is hier te vinden.

Helaas moeten we nu even wachten op de volgende Noord-Holland Cup. Deze vindt plaats in Bussum op 25 augustus. Een leuke baan op een mooie plek in Bussum. Weer heel anders dan Uithoorn en zeker de moeite waard. Hopelijk zijn we dan met nog meer rijders aanwezig. Algemene informatie over de wedstrijden is hier te vinden en vraag vooral andere ouders naar hun ervaringen mocht je twijfelen over deelname.

Wil je niet zo lang wachten. Op 26 mei is wederom in Uithoorn de BMX West Competitie. Qua wedstrijd opzet bijna gelijk aan een Noord-Holland Cup maar dan doen er ook clubs uit Zuid-Holland mee. Het gemiddelde niveau ligt dus wat hoger. Ook deze wedstrijd mag je gewoon rijden met je basislicentie. Alleen duurt de wedstrijd door meer rijders langer waardoor de dag dus ook al om 9.00 aanvangt. Informatie over deze competitie vind je hier.

L1026131-1

L1026129-3