Topcompetitie in Venlo en Baarn

In het weekend van 7 april (Venlo) en 14 april (Baarn) werden de eerste BMX Topcompetitie wedstrijden verreden. De BMX Topcompetitie wedstrijden (ook wel TC wedstrijden genoemd) zijn wedstrijden die op landelijk niveau worden verreden. Kortom er zijn dus rijders uit het hele land en regelmatig ook uit het buitenland. Zo had Lucas (boys 11) in Venlo een Duitser in zijn manches en in Baarn kreeg hij gezelschap van een Russische bmx'er.

Het eerste weekend dus in Venlo. Bij een TC is er op de zaterdag de mogelijkheid om te trainen op de baan. De tenten worden dan al opgezet en de rijders worden ingeschreven. Dit weekend werden we getrakteerd op schitterend zomers weer. Het was dus goed vertoefen op deze mooie baan van de Plakpunters. Er waren 8 Boscrossers aanwezig. Gezien de afstand had een ieder slaapgelegenheid in de buurt geregeld. Van B&B, familie, camping tot een gehuurd huis. In de avond werd er nog gezellig pizza gegeten met een grote groep in een 'authentieke' pizzeria in Grubbenvorst! Op zondag ging het dan eindelijk los.

Sam Wester (boys -7) deed zijn best maar kon nog niet lekker meekomen in het jonge geweld. De 6e plek was niet genoeg voor de finaleronde.
Lucas Haasnoot (boys 11) haalde een 6e plek in de manches waarna het voor hem eindigde.
Bart van der Wal (boys 11) haalde op zijn 1e tc na een spannende 3e manche de kwartfinales. Hier werd hij 5e.
Stijn van Gulick (boys 11) ging soepel door de manches maar had wat pech in de kwartfinale en behaalde hier een ook een 5e plek.
Pim Kroes (boys 14) ging ook als een speer in de manches met drie 2e plaatsen. Maar ook hij kwam niet verder dan plek 5 in de kwartfinale.
Robin van der Kolk (sportklasse 25+/cruisers25-34) liet zien waarom hij met het W1 bord rijdt. In beide klasses won hij de finale!
Bob Westerop (cruiser45+) liet ook zien wie in deze klasse de snelste was. Via alleen maar 1e plaatsen won hij ook de finale.
Daniëlle Vrenegor (junior elite woman) fietst in de elite en dus tegen de wereldtop. In de finale behaalde ze uiteindelijk een 7e plaats.

En zo kon uiteindelijk, op het einde van de zondagmiddag, de tent weer worden ingepakt en de lange terugreis naar Heiloo worden ingezet.

Gelukkig was de tweede TC dichterbij waardoor overnachten niet noodzakelijk was. Onze voorzitter had zich van zijn goede kant laten zien en was al vroeg twee clubtenten gaan opzetten langs het eerste stuk van de baan. Er waren veel touwen en grondankers nodig want het waaide flink. Met zelfs nog een hagelbui was het qua weer geen vergelijking met de week ervoor. Het was prettig voor de rijders dat men 2 weken eerder al een bwc wedstrijd op deze baan had verreden. Deze wedstrijd waren ook Sander, Chris en Kim Duinhoven van de partij.

Sam Wester (boys -7) verbeterde zich met een 5e plek in de manches.
Kim Duinhoven (girls 9-10) had het niet makkelijk en kwam ook tot een 5e plek in de manches.
Lucas Haasnoot (boys 11) verbeterde zich maar kwam toch niet verder dan een 5e plek in de manches.
Bart van der Wal (boys 11) haalde deze keer de kwartfinale niet door ook een 5e plek in de manches.
Stijn van Gulick (boys 11) deed het deze keer in de kwartfinale een stuk beter. Met een 1e plek kwalificeerde hij zich overtuigend voor de halve finale. Alleen kwam hij hier klem te zitten met een 7e plek tot gevolg.
Sander Duinhoven (boys 13) behaalde een 5e plek in de manches in de zware boys 13 klasse.
Chris Duinhoven (boys 13) behaalde een 4e, 6e en 5e plaats in de manches wat ook niet genoeg was voor de kwartfinale.
Pim Kroes (boys 14) had een vervelende dag. Strijdend voor de 2e plek in de eerste manche kwam hij vlak voor de finish hard te val. Na de eerste hulp kwam hij wel op eigen kracht weer terug naar de tent maar zijn wedstrijd zat erop.
Robin van der Kolk (sportklasse 25+/cruisers25-34) behaalde eerste plekken in de manches maar had pech in de finales. Een valpartij gaf een 8e plek bij de cruisers en in de sportklasse was er een 3e plaats.
Bob Westerop (cruiser45+) ging gewoon verder waarmee hij in Venlo was geëindigd. Winnen. En dus stond hij na 4 gewonnen ritten weer bovenaan het podium.
Daniëlle Vrenegor (junior elite woman) stond weer tegen een sterk deelnemersveld. Een Russische en Letse rijder gaven er een internationaal tintje aan. In de finale behaalde ze uiteindelijk een 8e plaats.

En zo was ook deze tweede Topcompetitie wedstrijd weer voorbij. Door de europese ronde de week erop in Zolder (waar het WK later dit jaar plaats vindt) waren er veel buitenlanders aanwezig. Best leuk! De omroepers hadden er het maar moeilijk mee, met namen als Vlaclyslav Sapozhnikov uit Oekraïne. De volgende rondes van de TC worden verreden 16 en 23 juni in respectievelijk Luyksgestel en op de mooie nieuwe baan in Tiel.

De uitslagen van de wedstrijden vind je terug op: www.bmxnederland.nl/uitslagen_pw/tcn
Op TC's kun je punten verdienen voor de NK, EK, WK ranking. Deze rankings bepalen wie mag mee doen aan deze wedstrijden. Na deze twee wedstrijden zijn deze lijsten weer bijgewerkt: www.bmxnederland.nl/toon_lijsten/ranking

Als je wilt deelnemen aan deze wedstrijden moet je het bezit zijn van een KNWU licentie (dus niet het basislidmaatschap). Verder dien je over een transponder (tijdchip) te beschikken en zijn er eisen waaraan de kleur van het stuurbord aan moet voldoen.

Een stuk eenvoudiger is deelname aan de NHC waar al deze eisen niet van toepassing zijn. Komende zondag 5 mei is deze al weer in Uithoorn. Leuk voor iedereen. Zorg voor een nummerplaat, een boscrossers shirt en een print van je basispas en wij zorgen voor de tent mocht het weer wat minder zijn. Hopelijk tot zondag.