Noord-Holland Cup

Jaarlijks wordt er een leuke competitie georganiseerd door de 7 verenigingen uit Noord-Holland.

De Noord-Holland Cup (NHC) is een laagdrempelige wedstrijd zeer geschikt voor de beginnende rijder. Iedere Boscrosser kan met zijn/haar basislidmaatschap deelnemen aan deze wedstrijd. Wel dien je te zorgen voor een geldig stuurbordnummer die je kunt aanvragen via MijnKNWU (klik hier om te zien hoe je dit doet). Bij wedstrijden dien je te rijden in een clubshirt. 

Wedstrijden worden normaliter verreden op een zondag. Aan een wedstrijd doen zo'n 150 rijders mee in diverse leeftijdscategorie├źn. NHC wedstrijden beginnen om 10.00 en duren tot maximaal 14.00. Er zijn A- en B-finales waardoor je veel wedstrijdjes kunt rijden. Hier kun je lezen hoe zo'n dag eruit ziet en wat je allemaal kunt verwachten

Voor de NHC kun je aan het begin van het seizoen een abonnement kopen voor deelname aan alle 7 wedstrijden. Dit geeft een klein prijsvoordeel ten opzichte van het los inschrijven per wedstrijd. Aan het einde van het seizoen (bij de laatste wedstrijd) wordt er een mooie beker uitgereikt aan iedere deelnemer die voldoende wedstrijden heeft meegereden. Dit uiteraard in een mooie podium ceremonie. Hiervoor is het zaak om dus bijna de hele competitie te rijden! Zie voor details de website van de competitie. 

Zonder abonnement kun je jezelf los inschrijven op de dag zelf en betaal je per wedstrijd. In beide situaties dien je jezelf op de wedstrijddag nogmaals in te schrijven/aan te melden (vaak in de kantine). Dit doe je met de digitale pas onderdeel van je basislidmaatschap (MijnKNWU). Vergeet je dit of kom je te laat dan kun je niet deelnemen aan de wedstrijd.

Op de competitiewebsite https://www.bmxwest.nl/evenement/nhc kun je alle informatie vinden. Op 28 maart zal de inschrijving worden geopend voor de wedstrijden van dit seizoen. 

Bij de laatste wedstrijd van het seizoen wordt er ook een extra open klasse competitie gereden. Dit betreft een extra dagwedstrijd waarvoor je jezelf dient in te schrijven (optioneel). Bij een open klasse wordt je ingedeeld op je werkelijke leeftijd en rijd je bijvoorbeeld in een klasse 8 en 9 jaar oud. Deze open klasse wedstrijd wordt verreden na de reguliere wedstrijd. Dit zie je ook terug in het tijdschema op de competitiesite. 

Het competitieschema voor dit jaar:
10 mei: NHC1, BMX De Kley-drivers, Langedijk
24 mei: NHC2, FCV Schagen, Schagen
31 mei: NHC3, FCC de Boscrossers, Heiloo
23 augustus: NHC4, FCC de Kombocht, Bussum
27 september: NHC5, FCC Wijkeroog, Velsen-Noord
18 oktober: NHC6, HSC De Bataaf, Zwanenburg
1 november: NHC7, UWTC, Uithoorn