Verslag BWC4 in Bussum op 15 mei 2016

Fris  zonnig weer, koffie in plasticbekers, echte hamburgers op de grill, lekkere muziek en gemotiveerde deelnemers. Alle ingrediënten voor een mooie BMX dag in Bussum.

Meerdere Boscrossers streden weer voor de punten tijdens de vierde BMX west competitie. De strijd in Bussum werd hoofdzakelijk gestreden tot en met de eerste bocht en het rechte eind naar de finish. Zelfs de jongste rijders anticipeerden al op de slag die voor de eerste bocht gestreden diende te worden. De jongste rijdertjes sloten de dag af in de finales. In de klasse boys 8/ girls 9 wist Amy van der Meer regelmatig de wedstrijd al te bepalen bij de eerste heuvel waar zij met volle snelheid overheen reed. Vervolgens reed Amy vol naar de eerste bocht waardoor zij een aantal manches met winst wist af te sluiten. De oudere Boscrossers nutten de eerste bocht ook uit om behendig een aantal plekken op te schuiven. Het was aan de rijders om het volgende rechte stuk in te lopen op de tegenstander. De lage bochten in Bussum bieden echter weinig ruimte waardoor de strijd op het laatste stuk weer werd verhevigd.  

Uitslagen A-finale in diverse leeftijdsgroepen  Djaimy Heijm (6), Amy van der Meer (2), Duuk Hes (3), Roy Kater (2), Jordi Coen (7) en Jeroen Neus (1).

B-finale Féline Denneman (1), Mike Neus (7), Diederik Denneman (3), Pim Kroes (3),  Max van der Woude (2), Rick Meurs (3), Rob Duba (2) en Erik Seggelink (8). In manches reden mee Callum Andringa, Tessa Neus, Isabel van der Woude, Mika van den Hoogen en Ricky de Jong.