Impressie sportieve BBQ 2015

BBQ3Impressie sportieve BBQ 2015

Als je twee grote winkelwagens van Lukas Klamer, 10 kilo gesneden fruit, 15 kg vlees, 6 schotels met heerlijke salades mixt met broekhangen, touwtrekken, een estafette, hoogspringen en een BMX-kwis, wat krijg je dan? De jaarlijkse Boscrossers BBQ natuurlijk! Want de editie van 2015 had ook een sportief karakter. Om het verenigingsgevoel te vergroten is het leuk om veel leden, waarvan sommigen elkaar ook niet eerder hadden gezien, samen te ontmoeten.

Met die gedachte heeft het bestuur ook dit jaar weer gekozen voor een BBQ. Een aantal trainers hebben een leuk, sportief programma opgesteld. Dus kreeg de jaarlijkse BBQ een hoog gehalte aan sportschoenen. Het duurde even voor alle deelnemers (55) aan de sportmiddag aanwezig waren, maar om 14.30 uur heeft Alfons in het parc fermé de aftrap gegeven. Zes teamcaptains mochten de eigen teams samenstellen, waarna de spelen konden beginnen. De vreemdste creaties gezien op de startheuvel, want sommige maakten er een soort vogelnestje van. Maar toch knap als je 90 seconden aan een broek kan blijven hangen. Ik weet inmiddels dat het heel lastig is om een bal op een pion te zetten en dat niet altijd het zwaarste team wint met touwtrekken. Waar records sneuvelden, met passie werd gestreden, met een schuin oog naar de concurrenten werd gekeken, een enkeling een vervelende (knie)blessure kreeg, ontstond een hele leuke middag die 6 winnende teams opleverde. Want eigenlijk kon er geen winnaar zijn, of het moest het verenigingsgevoel als zijn. De wedstrijdleiding had de scores van de teams goed bijgehouden en snel na het einde van de prachtige kwis was de winnaar op punten bekend. De eerste drie teams kregen een mini-kliko met puntenslijper en het winnende team kreeg voor elk lid ook een gezonde candy-bar.

04-DSCN750744-DSCN7557

Toen ook de niet sportieve leden waren gearriveerd (grapje) kon de BBQ worden opgewarmd. In totaal waren ruim 70 leden met familie aanwezig. Als je de hoeveelheid salades, vlees en zelfgemaakte cactussen zag dan wist je dat het bestuur met enkele vrijwilligers veel tijd hebben gestoken in de voorbereiding. Alles was even lekker en er was eten genoeg. Dat kwam mooi uit, want na alle inspanningen van eerder die middag hadden de meesten enorme trek. Toen deze anonieme verslaggever vertrok was het feest nog in volle gang. Het zal nog lang onrustig zijn geweest…..

Ik ga ervan uit dat ik namens alle leden schrijf en dus worden het bestuur, de betrokken trainers en vrijwilligers bedankt voor de hele leuke dag.

Voor meer foto's van de Sportieve BBQ 2015 klik hier>>